Polnjena v srcuprestolnice
Polnjenav srcuprestolnice

Naša nosilna blagovna znamka iz segmenta vod je že 22 let vodilna v svoji kategoriji. Poleg neoporečnosti se ponaša tudi z edinstveno kvadratno obliko plastenke in je edina voda, ki se polni v srcu prestolnice.


Prva ustekleničena voda v Sloveniji

Embalirana izvirska voda Zala se ponaša z enakimi lastnostmi, kakor jih ima v svojem izvoru. Zaupate ji že od leta 1995, ko je kot prva embalirana voda vstopila na slovenski trg. Zala izvirska voda se ponaša s konstantno kakovostjo in stabilnostjo mineralne sestave, ki ju preverjamo z rednim izvajanjem vseh potrebnih analiz zunanjih akreditiranih laboratorijev.

Že od samega začetka ustvarjamo trende, saj je med slovenskimi ustekleničenimi izvirskimi vodami prva, ki je bila polnjena v PET plastenke. Želja biti v koraku s časom nas je pripeljala do tega, da je Zala postala vodilna tudi na področju trajnostnega razvoja, saj je kar 20% vsake plastenke sestavljene iz recikliranih plastenk.

Shape Zala

Lastnosti

Izvirska voda Zala ima enake lastnosti kot na svojem izvoru. To ji omogoča:

Terrain icon

Specifična geološka
sestava terena.

Terrain icon

Skrb za brezhibno tehnično stanje naprav in objektov za črpanje
in polnjenje vode.

Terrain icon

Izbira kakovostnih materialov
za embaliranje.

Kako polnimo Zalo

S polnjenjem Zale smo začeli jeseni leta 1995. Glede na predpise je Zala izvirska voda. Izvir Zale je podtalnica, ki je v pivovarni zaščitena pred površinskimi vplivi z neprepustnimi plastmi gline. Dotoki v podtalnico pivovarne niso z dvorišča pivovarne ali iz okoliških prometnih in industrijskih površin, temveč iz manj poseljenih območij.

Vodnjak, iz katerega črpamo izvirsko vodo Zala, je grajen tako, da so izključeni vsi površinski vplivi. To pomeni, da onesnažena voda s površja ne more priti v izvirsko vodo, ki jo črpamo. Tako vodnjaška cev kot celotna pot do polnilne linije je iz nerjavečega jekla, iz katerega v vodo ne morejo pronicati nobene snovi. Na liniji se voda brez obdelave napolni v kemijsko in mikrobiološko neoporečne plastenke, zapre, etiketira in embalira v ovoje ter zloži na palete.

Z analizami dobaviteljev in stalno kontrolo s strani laboratorijev Pivovarne Union zagotavljamo tudi zdravstveno ustreznost embalaže v skladu z Zakonom o zdravstveni ustreznosti živil in izdelkov ter snovi, ki prihajajo v stik z živili.

Zaupanja vredna

Izvirska voda Zala je voda, ki ji zaupate tudi potrošniki. Bralci revije Reader’s Digest so jo v priznani raziskavi Trusted Brand večkrat izbrali za ustekleničeno vodo, ki je najbolj zaupanja vredna med slovenskimi ustekleničenimi vodami.

Trusted Brand Trusted Brand